ontwerpend leren

in de klas

 
 
 

didactiek

Vind hier meer inspiratie en verdieping over ontwerpend leren!

Bekijk onze ‘Leidraad onderzoekend en ontwerpend leren’ en volg de e-learning. Maak kennis met Ontwerpen in Beeld en download handige posters voor in de klas.

   

ontwerpen in beeld

Wilt u het leren van de 21e eeuwse vaardigheden doeltreffend maken? Ontwerpen in Beeld beschrijft de zeven belangrijkste vaardigheden voor ontwerpend leren.

Print

Heel praktisch en toepasbaar. Oefenkaarten beschrijven de ontwerpvaardigheden in leerlingtaal. De 19 werkvormen zorgen ervoor dat de hele klas weet welke vaardigheden ze tijdens ontwerplessen aan het leren zijn. Elke werkvorm is op een handige A5 kaart beschreven inclusief een voorbeeld en praktische tips. Bekijk hier alvast de werkvormen ‘Oefen zelf‘ en ‘Iconen‘. De set is verkrijgbaar in combinatie met de training ‘Ontwerpend Leren Formatief Evalueren’. Interesse? Mail ons op wetenschapsknooppunt@tudelft.nl.

Ontwerpen in Beeld is ontwikkeld door Wetenschapsknooppunt TU Delft en ontwerpbureau Meeple.

Bijlagen bij de kaartenset staan hier.

Save

Meer weten?

LEIDRAAD OOL
Bekijk onze Leidraad onderzoekend en ontwerpend leren. Een praktische handreiking bij het vormgeven van uw onderwijs in wetenschap en technologie.

E-LEARNING ONTWERPEND LEREN
Volg onze door registerleraar.nl gevalideerde e-learning ‘Ontwerpend leren in het basisonderwijs’. Beschikbaar via de online leeromgeving van Heutink en geheel gratis! Lees hier meer of vraag direct een inlogcode aan via training@heutink.nl

VERDIEPING ONTWERPEN
Maak gebruik van deze verdieping over aspecten die bij ieder ontwerpproces aan de orde komen.
ontwerpvragen
energizers
regels bij verzinnen
ideeënstroom op gang houden

 

BLOG

4 zwembadP1000256

Volg het blog ‘Ruimte voor talent’ van Remke Klapwijk! Ze schrijft over haar ervaringen met basisscholen rond het stimuleren van onderzoekend en ontwerpend leren.Save

Save

Save

Download hier posters voor in de klas